logo

Lale Devri 109. Bölüm izle

Özet: Zümrüt, uzun zamandır planladığı intikamını almıştır! Perişan olan Ilgaz ailesi, Toprak’ın kreşinde toplanır. Çınar, kendisinden saklanan sırların hesabını, herkesten tek tek soracaktır. Zümrüt zaferinin keyfini çıkarırken, sevincini Kerem’le paylaşmak ister. Ancak Kerem’in öfkesi büyük olacaktır. Azra’yla dertleşmek isteyen Kerem, onun da işin içinde olduğunu öğrenince beyninden vurulmuşa döner. Toprak aileye ev ararken, Çınar da yeni bir iş kurmak için kolları sıvar. Toprak aileyi kenetlemek için Çınar’ı ikna eder. Ancak tek eksikleri, Çınar’ın affedemediği Necip olacaktır.Toprak ev konusunda Çınar’a bir sürpriz hazırlar. Ama aile için, en güzel sürpriz tüm sevdiklerinin aynı masa etrafında toplanması olacaktır. Çınar, geleceğe umutla bakmaya başlar, ancak alacakları bir haber, tüm aileyi şoke edecektir!
funda demiş ki;
Catlicam vallah yazmiyayim yazmiyayim diyorum ama dayanamadim artik.. su topraga nedense cok uyuz oluyorum hal ve hareketleri sinir ediyor.. neyse. Bnce zümrütün yaptigi iyi.. kadin hakli ama onu hala sucluyorlar. Ilgazlar da onh yalisindan kocasindan kizlarindan etmisti ama kendilerine gelince bi yerlerine batiyor tabi. Zumrute o konuda laf yok kimseyi öldürmedi bsy yapmadi tek hakkini aldi.. sonra o topragin annesi : eden bulur" diyor ya gelde delirme.. ilgazlar asil ettigini buldu onu goren yok ama.. Bide su ikbal.. lale varken kiza hep kinli bakiyordu sevmiyordu ki lale de kerem gibi iyiydi yani.. topragi nasil seviyor ama.. olamaz ya aslinda bu diziye bakmamam lazim zumrut iyi olsun sonunda ilgazlar " yenilsin " diye izliyorum.
30.04.2013 - 07:51
0   0

sezzy demiş ki;
Sevgili ARA, Londra.nin da senin oldugun yerden pek bir farki yok. Sabah gunesle uyaniyorum. Sonra kara bulutlar toplanip yamura donusuyor. Uzun zamandir boyle. Derece biraz yukselmeye basladi ama yagmur ve ruzgardan bunun farkina bile varamiyoruz. Uzmanlar bu yaz da fazla umutlenmememizi ve gunesli gun gorur gormez degerlendirip piknik veya mangal yapmamizi soyluyorlar:((( Diziye gelince, ben de senin gibi Zuzunun hakkindan oglu Kerem.in gelecegini dusunuyorum. Azrail Kerem.i yeniden kazanmak icin onlara yardim edecektir. Tabi Zuzu onu sonsuza kadar susturmazsa. Babasindan yuklu bir para kaldigini ogrenen Kerem de bu para ile Cinar.a yardim edip hisseleri geri almasi icin birlikte isbirligi yapacaktir. Artik durust biri olan Sitki Sermin.in Zuzu ile yine isbirligi yapip yalan ifade verdigini ogrenirse Sermini terkedebilir. Ahmet ise isine geldimi cok uyanik oluyor ama isine gelmedimi aptali oynuyor. Ama sevindigim birsey varsa o da bundan sonra Toprak.la Cinar.in Zuzuya karsi birlikte mucadele edecekleridir. Ben de hepinize gunesli ve mutlu bir haftasonu diliyorum.
20.04.2013 - 03:35
0   0

nigar demiş ki;
Zümrüt hanım İlqazların satışa çıkardığı yalının iki kat deyerini ödeyib,yine de İlqazların satışa çıkardıkları hisseler için taleb etdikleri deyeri ödeyib, Reyhana sa, hisseleri şantaj yapıb satmasına nail olduysa da, pahası kadar para ödeyib, hisseleri aldı. Şimdi ellerinde, başkalarına satacaklarından (pazarlık yapılacaktı ya) fazla para toplu varken,parasız-pulsuz kaldılar ?? Öyle statuslu ailenin onlarca qayri-makulu varken evsiz kaldılar ve hayatı boyu uzun sere hiç bir yerde çalışıb-para kazanmamış Toprak, (Yusufların evinde süt anneliyi dışında,anne babası da öyle - Remzini uzun süre çalışan görmedik,önce Havva çalışıyordu(kendi desenleriyle qablar düzeltiyor Cüneytin babasının dükanına satışa çıkartıyordu),sonra yüzsüzlükle, Havvanın peşinde koşan Cüneyte mi,yoksa Yusufa mı (hatırlayamadım) kendi için emlakçı açtırdı.Hayatında göre bildiyi tüm fazla parayı kızı Havvanın hayatı üzerine kurduğu düzenbazlıklar sonucu görmüş pisliyin biri, şimdi Zümrüte kötü diyor.Dünyanın işine bak,gör kimler kimi beyenmiyor?!) İlqazların xilaskarı olarak sunuldu.Onlara ev alıyor.Hani tüm harcamaları şirket hesabından yapılıyordu?Şimdi çalışıyor olduğu kreşi bile, karısı anlayışı olmadığı şirket işlerine karışmayı kafasına takmasın , kendi anlayacağı işlerle oyalansın deye Çinar efendi pahalı oyuncak gibi ona hediyye etmişti. Toprakın yalnış taraflarını ört-bas etmek için her zaman yapılan senaryo tryuklarından birini yine de yaptılar. AMA ÇOK GÜLÜNC!!! Azacık mantıklı görükse inanardık,ama İlqazlar ne kadar başarısız iş adamlarıymışlar ve hesabsız para harcayırmışlar ki,küçük kriditorlara bu kadar para borclanmışlar? Onlar, Çinar efendi bir evlilik teklifi için tiyatro bağlatmaları,kendi evlilikleri için 4 defa düyün kurmaları , sonuncu karısına pahalı oyuncak olarak kreş açtırmağı,İkbalın zevksiz alış-verişleri, Necipin yaptığı pislikleri ortaya çıkmasın deye eski ahbablarına her ay ödediyi sus paraları nedeniyle mi bu hale düşübler? Bunda Zümrütün suçu ne? O zaman kendi kazdıkları çukura düşübler ki. Necib hayatı boyu onca düşman edinib, onunla edaveti olan her kes şu açıkları kullanıb, aynı şeyi yapa bilerdi. Ne yani, bu kadar yalnışı,kötülüyü,karaktersizliyi,cinayetleri olanlar şimdi iyi bir ailedi, yalnız Yeşimle Zümrüt mü kötüdü?! MANTIKSIZ ve GÜLÜNC !
18.04.2013 - 15:27
0   0

ARA demiş ki;
Sevgili Sezzy ve fatmasuper yorumlarinizi okudum ellerinize saglik.Bence bu bolum,evelki bolumlereden daha guzeldi ve ayni zamanda da huzunlu .Toprak Ilgaz ailesini tekrar hep birlikte yan yana getirdi,yanliz sitki ve serminin orada yeri yoktu ,o kadar yaptiklarindan sonar pes yani. Bravo Topraka nasil derler yuvayi kuran daima disi kustur ,bunu da Toprak ispatladi,kendisine inanmadiklarina karsi eger bastan inansalardi bu vaziyete dusmeyeceklerdi .Kerem de simdi daha da gozume girdi ,Aile olarak Cinar ve Topragi secti.AZRAIL’in de dersini Verdi insallah caymaz AZRAIL simdi o da ZUZUnun yanina gider zira birbirlerine iyi yakisiyorlar iki yilan ,iti oldu Topraktan da guzel bir osmanli tokadi yemis gigi lafi yuzsuz suratina yedi helal Topraka.Galiba Reyhan diziden cikacak oyleye benziyor.Ahmet deseniz tam bir sumsuk karaktersiz herifin teki .Aynen de nermin bu ikiliden basindan beri hoslanmamisimdir.Bence Cinarin hayatinda yukselmesi icin Toprak cok destek verip yardim edecek ve beraber ILGAZ holdingi ZUZU dan geri alacaklar ,ayni zamanda da Kerem de onlarlan beraber olacak.Fragmani da seyrettim, salak ZUZU velahat davasi aciyor cocuklarin babasi varken nasil hakim cocuklari anneannesine verecek .Mahkemede de KEREM ZUZUNUN dersini Verdi ettigi super lafi ilen ZUZU mors oldu beyninden vurulmusa dondu ,cooook iyi oldu ,ama Sermin de cok kahpe imis Mahkemede verdigi ifade ilen kendisinin de ne mal oldugunu gosterdi ,bence Sitkidan tekmeyi yiyecek bu sahte ifadesi ilen Isittim ki Sitki ve Ahmet de ifade vereceklermis , onlar nerden nereye ifade veriyorlar .Bakalim AZRAIL iki yuzlusu nasil bir ifade verecek , zira o da donek iki yuzlu kahpenin teki .Inanin ZUZU’nun hakkindan Kerem gelecek hele bir de babasi Halukun biraktigi mirasi da ogrenince ,onu da ZUZU zimetine gecirmis oldugunu da ogrenirse ,iste o zaman cumbus var )))))))))))))) Simdilik hosca kalin.iyi haftalar dilegi ilen saglikli kalin,gunesiniz bol olsun,zira burada devamli yagmur yagmaktadir
17.04.2013 - 05:25
0   0

nigar demiş ki;
Ya, diziyi düzeltiyorlar deye düşünmüştüm,ama deyilmiş.Amacın ne olduğu yine anlaşılmıyor. Şu amneziyalılar (yaddaş engelli) ailesi görüntüsü yine de ön plana çıktı.Hani Çinarın ilk ve unutamadığı aşkı Laleydi, onun yüzündün babası olan katil pisliyinin kızı ölüme götürdüyünü öyrendi,ama "yamşak karakterli,mutluluk surstlı" zonbiler gibi ortalıkta dolanıyor.İkbala bakansa, yılların düzenbazlığını yapan,kocasını aldatan,Laleyi Çinardan ayırmak için yapmadığını koymayan o olmadığını düşüncek.Necib-- ya adam, yaptıklarınıdan azacık bir vicdan azabı çek,utan, AMA YOK! yağ gibi suyun üzüne çıkıb,hesab sorma peşinde.Şermin-Sıtkı çifti ise Toprakın "koruyucu melekleri" rolunun icraçısını istenibler. Şu Toprakın "eski kocaları kardeşliyi derneyi" ise "PES!" dedirtiyor. (Ne bal sürülmüş kadınmış ya? İyrenc görüntü! Zaten oyunçuların da bazı sahnelerdeki yapmacık,sahte pozları diziyi normal izlemeye fırsat bırakmıyor.) Sayın "Lale devri" dizisinin üreticileri, zaten dizinin en başından şu anınadek sürekli senaryo yetersizliyi konusunu her kesin diline getirtmisiniz. Bazı karakterlerin(Şeref,Remzi,Tibet,Nermin ve kızı,bazı durumlarda Okan,Yeşimin ölümünden sonrakı bölümlerde Sıtkı,Ahmet, dizinin nerdeyse yarısı kadarı da İkbal, ismi bele akılda kalamayan,dizideki yeri kölgeden farklı olmayan hizmetçi kadın) figuran da deyil, fon görüntüsü olmaları ve hiç bir insani karakteri taşıyamamaları çok sıkıcı olmakla beraber, önemli karakterlerin de son derece karaktersizleştirilmesi qaliba oyunçularınızı da zor duruma düşürüyor.Normal hayatda,normal insanın (aklını,karakterini kayb etmeyibse) hiç bir zaman sergileyemeyeceyi "yaddaş kütlüyü hallerini" o kadar fazla yaptırıyorsunuz ki,onlar da canlandırdıkları karakterin aslında nasıl bir kişilik taşıdığını kendilerine aydınlata bilmiyorlarmış gibi özel xüsusları, sevilecek ve ya kabuledilemeyecek yönleri,tarafları şu oynadıkları insanlarda kesinlikle gösteremiyorlar. Bunca zaman emek sarf edilmiş diziye, bu kadar sayqısız yaklaşım hayal kırıklığına uğratıyor. Lütfen, davam edecek olsanız ve ya sezon sonu final yapmaya karar versenizse de gerekli düzelişleri ,seyircilerinize sayqı adına yapın.
16.04.2013 - 11:14
0   0

selin demiş ki;
bu bolum genelde guzeldi sitki ve cinar sahneleri haric adam karisina iftira atmis taciz etmis ama cinar sitkinin askerlik arkadasi yada kankisi gibi davrandi gerci ilgaz erkeklerinin miydesinin genis oldugunu ogrenmistik.aferin toprak aileyi bir arada tuttu ne olursa olsun kocasinin yaninda olacaktir zuzu amacina ulasamadi toprak ve cinari ayirmayi basaramadi basaramayacakta bu bolumden korkmustum cinar lale yi hatirlarsa onun icin kendini harap ederse falan diyeama oyle bir sey olmadi sadece babasinin katil olmasina kafayi takti veher zamanki gibi topraga sigindi elini optu sinesine basini koydu hos sahnelerdi zuzude yesim gibi hasta ruhlu biri neconun itibarini yerle bir et(tabi bir itibarlari varsa)ailesini dagit ve sokaga at sahip oldugu herseyi yerle bir et sonrada necip olarak bana don de simdi bu neyin inkikami buda acikca gosteriyorki zuzu inkikam pesinde degil sadece para hirsi ve karsisindaki insanlarin mutlu olmasini kiskanmasi kerem zuzuya cok guzel soyledi kalbinde bu kadar nefretle nasil yasiyorsun diye benim ailem onlar dedi azrayida annesinide bir kalemde sildi cunku her ne olursa olsun toprak ve cinari cok seviyor annesinide cok iyi taniyor ahmet dusundugumdende sinsiymis yesimin erkek versiyonu ne olacak cinarin batmasina uzuldugunu soyledi ama hicte inandirici degildi azra olaylari anlatiktan sonra bircift soz et be adam sen degilmiydin topragi seven cinarin kizdigini bildigin halde her firsatta topraga giden yada arayan toprak icin kavga eden bir kiz bir bagir sen bunu nasil yaparsin de kerem kadar olamadi kerem adam gibi adammis reyhan hisselerden kalan parayi birakti acaba kendince guhalarinin bedelini odediginimi dusundu cinara bir noktada katiliyorum oda ikbalin necipe olan duskunlugu ve kiskancligizuzu mutsuz olsun diye taskiran yalisini satti zuzuyu can evinden vurdu neciple evlenmesin diye cd yi gonderdi zuzu ye aradigi firsati verdi necip in zuzu ye olan duskunlugunu bildigi halde herseyi necipe soyledi necipte gayle almadi sonuc ortada iflas gelecek bolumde saflar belli olacak kim dost kim iki yuzlu hepsi ortaya cikacak sermin ve azrayi saymiyorum onlarin tarafi belli zuzu benim merak ettigim sitki acaba sermoya ragmen sozunde duracakmi okanin ofisinde iki elim kada olsa sana yardima gelirim demisti iste firsat birde okan hastaneden cikip cinara yardim edecekmi
15.04.2013 - 13:02
0   0

Melek demiş ki;
Tesekkur ederim Abay.
15.04.2013 - 00:23
0   0

fatma demiş ki;
''NE ÇEKTİN BEEE ÇINAR!'' yeşimin sana musallat olması,lalenin ölmesi,amcanın aslında baban olması, toprağın oyuna gelmesi,annenin babana olan takıntısı,reyhanın ayağını kaydırmaya çalışması, çınarberkin hastalanması,kaanın başkasının evinde yaşaması,zümrütün intikamı,babanın hırsı........ VAH VAH VAH!........ NE ÇEKTİN BE ÇINAR!... dur daha bitmedi daha çekeceklerin var.....
14.04.2013 - 23:44
0   0

sezzy demiş ki;
Toprak.in butun aileyi bu zor gunlerde bir butun olarak bir cati altinda toplamasi ve hepsinin sevgi cemberi olusturup birbirlerine destek oluslari ile bu bolum cok hosuma gitti. Onlarin yurekleri kocaman bir butun olmusken kim takar Zuzuyu da pis paralarini da. Kerim.e de helal olsun. Cocuk zaten uzun yillardir annesinin gercek yuzunu goruyor. Azrailin de ona benzedigini gorunce ikisini birden sutladi:))) Sermine tam aferin demisken fragmanda yine mahkemede yalan soyleyip Zuzunun istediklerini yapmaya devam etmesi beni sasirtti. Reyhan.a da bravo. Hic olmazsa o hisse paralarini Cinar.a birakarak onlara destek oldu. Insallah bu Reyhan.i son gorusumuz olmaz ve yeni isinde de Cinar.a destek olur. Ahmet.e de yuh diyorum. Azra.nin yaptiklarini ogrenince ona boyle anlayisli davranip teselli olmasi hic de hos degil. Toprak bile bizden ve ailemizden uzak dur diyerek ona dersini verdi. Bundan sonra kendini Ilgazlara affettirmek isterse Zuzunun oyunlarini gizli gizli bozup onlara holding hisselerini geri almak icin yardim eder. Sevgili ARA, Ayten, Berran, MSFIGO, Fatma ve butun diger arkadaslar, sizlerin de bu bolumle ilgili yorumlarinizi sabirsizlikla bekliyorum. Hepinize sevgiler.
14.04.2013 - 21:37
0   0

Sanam demiş ki;
Zumrut cocuklari kendi babalarindan ala bilirmi ki??? Mahkeme babadan cocugu alip ana anneye vere bilirmi??? Toprakin hala isi var yani sokakta yasamiyorlar.cok sacma uzatmak icin neler yaziyorlar, kadinin bir ayagi bu dunyada obur ayagi cehennem'de,hasta yasli yanliz bir kadina verecekler hemde fragmana bakilirsa sermin toprak delimis mahkemede soylicek, beni havva durumunu hatirlatti, okadar insan havva nikah masasinda evet diyordu mahkeme bir sahitin sozune inandi kizi hapse attirdi. Serminin ifadesi yuzunden cocuklari zumruta verseler hic sasirmam. Azra'da kerem olmadi Ahmet var uzulme bi'de yuzsuz ahmete belki bu hepimiz icin iyi oldu diyor,ahmetin'de agzi susadi zaten yakisiyorlar.kimse bu dizini final yapacagini soylemedine gore 100 bolum daha izlicez iyi para kazaniyorlar
14.04.2013 - 13:25
0   0

Daha Fazla Yorum
Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler