logo

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam 14. Bölüm izle

Özet: Kıyam; III. Ahmet’in tahtta olduğu, Osmanlı’nın Avrupa ile ilişkilerini savaş alanlarından diplomasi alanına kaydırma çabalarının yaşandığı bir dönemde geçmektedir. Her geçiş ve yenilenme dönemi gibi bu dönemde de, kışkırtmalara açık duran statükocularla ve yenilenmenin iyileşme olduğunun farkında olan değişim yanlıları arasında kanlı bir hesaplaşma yaşanmaktadır. Bu kanlı hesaplaşmaya başka devletlerin istihbarat teşkilatları da fiilen katılır. Hikâyemizin kahramanlarından eski bir solakbaşı olan Murat; karısının ısrarı üzerine silahını bırakmış, kendi küçük ve mutlu dünyasına çekilmiştir. Karısı Goncanigar’ın, Şeyh’in öldürülmesine tanık olması ve Acem’in gönderdiği adamların ‘tanık olduğu için’ Goncanigar’ı katletmesiyle, Murat kendini olayların içinde ve tarafında bulur. Acem Şahı kendi oğlunu şehzade olarak Osmanlı tahtına geçirmek istemektedir. Bunun için de “düşmanımın düşmanı dostumdur” şiarıyla Kasım ve Canseza’yı görevlendirir… Canseza’nın Murat’a âşık olması Canseza’yı intikamı ile aşkı arasında bırakır. Babasının intikamı için yolan çıkan Kasım, intikam arzusuna saplanıp kalır ve kendi sonunu hazırlar… Acem Şahı birçok koldan saldırmaktadır. Bu saldırıların vurucu gücü ise zamanında kimsenin pek de hesaba almadığı bir hamam tellağı olan Patrona Halil’dir.
ugur demiş ki;
MEHMET.. kardes benim yazdigim yorum sana baya dokunmus ve ustune alinmissin tabiki bakmadan bilemessin ben sadece madem begenmediniz birdaha bakmassiniz demeye getirdim ve olur olmaz hakaretlerde bulunmayalim ve kim ne yaparsa ona saygi duymak lazim deyilmi biz begenmesekde demek istedim ve ben çok bilmis biride deyilim sadece FATIH arkadas ne teleskopu saçmaladilar demesine bir yanit verdim ve senin soruna gelince eger birdaha diziyi televizyonda izlersen baslarken sunu okursun tarih ve olaylardan esinlenerek kurgulanmistir ve bir hayel urunudur diye artik O.... kisiyide ya yonetmene kendin soracaksin yada ben gibi birdahaki bolumlere bakip ogrenecekssin bence muakkak vardir bir açiklamasi deyilmi umarim aramizada bir yanlis anlama olmamistir eger benim bir kusurum olduysa tum arkadaslardan ozur dilerim ama seninde bana karsi mademki çok biliyorsun lafi biraz tavirli gibime geldi umarim sende bunun farkina varip birdaha soyledigin kelimerlere dikkat edersin tessekkur ederim
07.11.2012 00:27:00
0   0

memet demiş ki;
ugur kardes bende begenmedim yeni sezonda baya sacmalamislar. diyeceksinki bakma o zaman. eee bakmadanda begenip begenemiyecemi bilemiyorum, baktim, gordum, begenmedim ve bir daha bakmam. madem cok biliyorsun bana "O" yu aciklasana kimmis bu o. osmanli tarihinin neresinde yaziyor o.
06.11.2012 22:18:12
0   0

istemeyuk demiş ki;
sonunda basladi dizi ama nedense eskisi gibi heyecanla izleyemiyorum. o enstrumantal parca calarken canseza ile solakbasi birbirine bakisi ve onlarin askini. ozcan deniz ile karisi konusurlarkenda caliyorlar ama eski tati vermiyor malesef.
06.11.2012 21:36:26
0   0

ugur demiş ki;
arkadaslar madem begenmiyorsunuz niye bakiyorsunuz ve saçma sapan hakaretlerde bulunuyorsunuz ayip be siz daha iyi yapiyorsaniz hodri meydan.... ve FATIH arkadas teleskop olayina saçmalamislar diyorsun iste size yine bilip bilmeden konusan bir arkadas fatih kardes osmanli imparatorlugu 1299 da kurulmus ve 1923e kadarda surmustur ve ilk teleskop 1608 senesinde icad edilmistir ve simdi ben san soruyorum acaba kim saçmalamis.......
06.11.2012 20:17:11
0   0

Seda demiş ki;
Bence yeni sezon çok güzel ba$ladi. Kiyamin ba$layabilmesi için bunun gibi bir sebep gerekiyordu... Ama Sadece bir ki$inin her $eyi duzeltebilecek olmasi biraz saçma olmu$. O geliyor, O geliyr... Ne bu yani? Mesela bir ki$i yerine 5-6 ki$i olup da kari$ikligi sonlandirmaya gelseler daha güzel olurdu....
06.11.2012 13:38:03
0   0

Naci demiş ki;
Bu yapımcılarında işi zor yahu...oyuncu bir şey isterse furun kellesini getirun yenisini,.Karısı çocuğuda olsun senaryo UUZAAYIIIP DURSUN.Neee oluyor be arkadaş Aradaki fark-Hollywood iki sene düşünür bir defa flim yapar,BİZİMKİLER BİR DEFA DÜŞÜNÜR,OLMADI BİR DEFA DAHA DÜŞÜNÜR. Mühim değil ata binsin yeter...Ha Ali, Ha Veli...Turşunun bile bir olgunlaşma zamanı vardır,sonradan tekrar tekrar salatalığa döndüremezsin ey yapımcııı. Ddizi.com ne yapsın.Bizlere kaliteyi veriyorlar,onların günahı yok, Teşekkürler.
06.11.2012 13:19:28
0   0

Fatih demiş ki;
ne teleskopu be iyice saçmaladılar.
06.11.2012 13:15:15
0   0

meri demiş ki;
umarim bu sever böyle kalir , sürekli oyuncu degisiyor, konu degisiyor, nedir bu böyle , birakin adam gibi bir dizi sehir edelim. deniz özcan geldi birkac böüm sonra oda ölmez.
06.11.2012 01:32:28
0   0

Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler