logo

Veda 1. Bölüm izle

Özet: İstanbul 1920. Sarıkamış gazisi Kemal, dayısı M. Reşat’ın evine sığınır. Çok hastadır. Oysa daha o gün, Maliye Nazırı, evinde ittihatçı yeğenini sakladığı için İngilizler tarafından tutuklanmıştır. Evin kadınları Kemal’i, M. Reşat’tan saklamaya çalışırlar. Kemal’in bakımıyla ananesi Saraylıhanım’ın evlatlığı Mehpare görevlendirilir. Kemal evde gizlice bakılacaktır. Kemal’in verem olması endişesi, M. Reşat’tan saklanmaya çalışılması ve işgal altında bir kentte yaşamı sürdürmeye çalışmak… İşte esir şehirde bir konak… Genel Hikaye: Esir Şehirde Bir Konak 1920’lerin İstanbul’u. 1. Dünya Savaşı sonrası, işgal yılları. Yoksulluk ve zorluklar içinde bir ülke, bir kent, İstanbul. Maliye Nazırı Mehmet Reşat Bey. Padişahına sadakatle, ülkesini işgal edenlere başkaldırmak arasında sıkışmış, vicdani yükleriyle boğuşan dürüst bir bürokrat, bir Osmanlı aydını. Evin hanımı, M. Reşat’ın karısı Behice ve ona sonsuz mutluluğun garantisi gibi görünen konağında kalıcı bir misafire dönüşen, Valide Saraylıhanım... Evdeki düzen Mehmet Reşat’ın yeğeni Kemal’in bir gün aniden, eve gelmesiyle değişir. Kemal ağır hastadır. 1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı’nın en büyük kayıplarını yaşadığı cephesi Sarıkamış’ta savaşmış, esir düştüğü öğrenilmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştır. Sarıkamış’a gönüllü olarak yazılmadan önce Padişah ve hükümet aleyhine yazılar yazmış, hakkında davalar açılmış, birkaç tane de tutuklama kararı çıkmıştır. M. Reşat, Kemal’i evde istemez. Çünkü Kemal, M. Reşat’ın onun sadakatle bağlı olduğu Padişah’a karşıdır. Saraylıhanım, torunu Kemal’in iyileşinceye kadar evde saklanması için elinden geleni yapacaktır. Yeğeni M. Reşat’la tartışmaktan, gelini Behice’ye takı hediye etmeye kadar... Kemal’in bakımıyla Mehpare görevlendirilir. Mehpare, Saraylıhanım’ın evinde büyümüş bir yoksul akraba kızıdır. İki genç birbirlerine aşık olurlar. Ancak bu aşkın önünde büyük engeller vardır. Mesela Kemal’in verem olması ihtimali. Ayrıca Kemal bir kaçaktır. Ne zaman özgür olacak belirsizdir. Ve tabii Mehpare’nin evin beslemesi olması... Evin beslemesiyle küçük beyi arasındaki aşkı kimse kabul etmeyecektir. Özellikle de Kemal’in anneannesi Saraylıhanım. M. Reşat bütün bunlar olurken, bir gün eski bir tanıdığa rastlar. 17 yaşında bıraktığı, genç ve çok güzel bir kadın olarak bulduğu komşu kızı Eirene... Karısı üçüncü çocuklarına hamileyken, o gönlüyle aklı arasında sıkışıp kalmıştır. Behice, çok sevdiği kocasını, konağını, ailesini koruyabilecek midir? Zaman, Kemal ve Mehpare’nin önünü açacak mıdır? Esir bir kentte aşk özgür olabilir mi? M. Reşat teslim olmuş bir iktidarın parçası olarak özgürlüğü hayal edebilecek midir? Ülkesi için, kendisi için... Aşk, esir bir adama özgürlük getirebilecek midir? Aşk esir bir kente özgürlük getirebilecek midir?
yeliz demiş ki;
ayse hanim tesekkurler
08.10.2012 12:11:28
0   0

MELISSA demiş ki;
Selda hanim sizide gördük son dizisi yorum sayfasinda nasil aport bekliyordunuz oradaki yorumculara saldirmak icin,dalga gecmek icin. O günleri ne cabuk unittunuz?
05.10.2012 23:11:36
0   0

selda demiş ki;
Burasi Dizi yorumlamak icin mevcut yorumculari elestirmek icin degil nedense hep ayni kisiler diger sayfalardada hep aport bekliyorlar satasmak icin.....
05.10.2012 00:41:29
0   0

Berran demiş ki;
ben hic kimseyle dalga gecmedim. Sadece aciklama yaptim yeliz hanima.Herkesin düsüncelerine saygili oldugum icin.Daha fazla uzatmayip cevap vermemeyi tercih. ettim.Benim tüm yazilarimda o isaretler vardir.tüm arkadaslarim bilirlar.Sizin yaptiginazada "haricten gazel okumak" denir.Artik cevap vermeyin sizi IGNORE edecegim;)))) Cok bilmisligimde yasimdan olsa gerek...Selamlar
04.10.2012 22:02:34
0   0

Ayþe demiş ki;
Berran hanımın yelız kardeş diye başlayan bir yorumu var. Adeta yelızle dalga geciyor. :)) işaretlerini koymak, defalarca soru işaretleri koymak . Berran hanımın cok bilmiş halleri insanlara rahatsızlık verebilir. Lûtfen daha duyarlı olun Berran hanım. Ayrıca batuhan size katılıyorum. Sıbel k nın ismini burda yazmak çok yanlış. Ama eminimki oda bilinçli olarak tepki toplayacağı bildiği için yazılmıştır
04.10.2012 19:50:13
0   0

selda demiş ki;
Berrancigim yazdiklarina tamamen katiliyorum. Her iki konudada yerden göge kadar haklisin. O yillari ve acilari yasayanlar bilir. benimde ailem heriki aciyi yasamis. hem göc hemde isgali.Dil konusundada haklisin bir insan isterse ögrenir. hatta her normal cocuk(yani kücükken ) 1 degil 3 dili ayni anda ögrenmeye kabiliyetli oldugu ilmi arastirmalardan sonra ispat edilmistir Iyi günler
04.10.2012 16:08:21
0   0

sezzy demiş ki;
Aytencigim, MSFIGO.m, Berrancigim, Fey.cim, Turaneciugim, Selincigim, ben yorum yazana kadar hepiniz yorumlarinizi yapmissiniz, Mehmet Aslantug.un butun diizlerini buyuk bir keyifle izledim, bu dizinin de kalitesi basindan belli oldu, Fahriye evcen de diger oyuncular da cok iyi. Kitabi hala yarim, insallah yakinda onu da bitiririm, aylar once baslamistim, oylece yarim kaldi, bitiremedigim icin arkadasa geir vermistim, simdi dizisinin cekildigini duyunca yeniden okumak istiyorum. Arkadasim romani cok begendi, diiznin de roman kadar guzel olacagini tahmin ediyorum. Hepinize sevgiler.
04.10.2012 00:46:39
0   0

batuhan demiş ki;
MSFIGO kardesim basda sunu söylemek istiyorum berran arkadasimiz sibel kekilliden bas ederken ödüllü bir sanatci diyerek onun ödüllü olmasindan bas edmesi onun ödülünden övünmesi anlamina geliyor yine söylüyorum keske hic türkce bilmeseydide o sekil filmler cevirmeseydi tabiki türkiyedeki sanaccilardada bazi yanlisliklar var kimisinin özel hayatidir o beni ilgilendirmez özel hayatlarina yorum yapamam ama S. kekilli acik acik almanyada dedigim sekil taniniyor ve o sekilde ün yapmis ve kendisi bundanda hic rahatsiz olmuyor gayet memnun yapdiklarindan genc kizlarimiz bu kisiyi örnek alirsa diye bi düsündünmü yani keske herkesin kusuru aksani olsa. ikinci konuya gelince tabiki kimse öyle karisik bir durumda yasamak isdemez ama batisindaki tek bir padisahin sucunuda tüm padisahlari icererek bas edmek yanlis berren arkadasim tüm padisahlari icerir sekilde yorum yapmisdi söyle bir söyleyis var bilirmisin bilmiyorum gecmisi olmayanin gelecegide olmaz diye buna göre gecmisiyle gurur duymayanda geleceginden gurur duyamaz cünkü kendine saygin olmassa bu gecmisin olsun gelecegin veya bu günün olsun kendimize saygimiz olmassa kimsede bize saygi duymaz;ve gecenlerde oldugu gibi gecmisimizle alakali iftira atmaya calisirlar(ermeni soykirimi iddalari gibi) bizlerde bunlarin ekmegine yag sürmeyelim kisacasi biz gecmisimize sahip cikmassak kimse cikmaz ve bundanda memnun olurlar.
03.10.2012 20:35:31
0   0

MSFIGO demiş ki;
yine yanlis anlasma var. berran sibel kekilliyi begendiginden degil, türkcesinin düzgün oldugunu söylüyor. asil konuda bu. ayrica sibel kekilli porno stari diye, türkiyedeki sanatcilarda hepsi ahlakli degiller :) meryemin konusmasini sempatik bulanlar var hele türkiyede ama ben almanyada bozuk almancayla konussam kimse sempatik bulmaz. buda buranin gercegi. meryemin annesi alman, annesi türk olsaydi türkcesi daha gelismis olurdu. ama dediginiz gibi su an süper bir türkceye ihtiyaci yok ama ilerde gelistirmesi gerek eger baska rollerde oynamak istiyorsa. nede olsa bütün türkiye onu taniyor ama almanyada taninmis biri degil. türkiyede kariyer yapiyor. oda belki ilerde bir fahriye evcen gibi süper bir türkceyle cikar önümüze :) evet, girtlak seside önemli. bende almanyada dogmus biriyim. özellikle C lerde cogumuz zorlaniyoruz. gecmisimizi konustugumuz zaman sadece gurur duydugumuz seyler olmaz. elestirmekte lagzim. elestirdigimiz zaman ondan utaniyoruz anlamina gelmez. hele gurur duymuyoruz diye gelecegimizden beklentimiz olmaz mantigida yanlis. bende o dönemde yasamak istemezdim :) o konuda rozaya katiliyorum.
03.10.2012 12:45:13
0   0

yeliz demiş ki;
Berran yanliz Hurrem degil sultanlarin cogu yabanci kokenliydi diye hatirlatma geregi duymussun ama sagol master tezini kadinlar saltani donemindeki haremdeki kadinlarin rolu uzerine yapmis bir kisi olarak eminim bu konudaki bilgim senden asagi kalmiyordur. Benim demek istedigim Meryem niye aksanini duzeltmeye calissinki zaten rolu de aksani olmasini gerektiriyor. Batuhanin sozune katiliyorum yillarca Almanyada yasamis kisiler Almancayi dogru aksanla mi konusuyor? Birakin dogru aksani konusabiliyorlar mi? Meryem yari Alman, Almanyada buyumus bir kisi olarak aksani olmasi cok normal. Benim esim yari Alman yari Turk ama Almanyada hic yasamamis ve Almancayi dogru durust konusamiyor bileFarkli dili konusan kisilerin girtlak anatomileri ona gore gelisir dolayisiyla da daha sonra yeni birdili bu gelismis girtlak yapisina uydurmak cok zordur.
03.10.2012 08:42:02
0   0

Daha Fazla Yorum
Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler