logo

Keşanlı Ali Destanı 1. Bölüm izle

Özet: Yıl 1959. Yer, İstanbul’un kenar mahallerinden bir olan Sineklidağ. Burası şehrin eteklerinde yer alan, gecekondulardan oluşmuş, yoksul insanların yaşadığı mütevazı bir mahalledir. Haracın, kavganın eksik olmadığı Sineklidağ, nam-ı ve ünü kulaktan kulağa yayılan meşhur kabadayı ‘Keşanlı Ali’nin de doğup büyüdüğü yerdir. Babasını küçük yaşta kaybeden Ali, annesi ile birlikte yaşamaktadır. Kendini bildi bileli de mahallenin deli dolu, bir o kadar da güzel kızı Zilha’ya sevdalıdır. Yağız delikanlının gözü Zilha’dan başkasını görmezken, genç kızın da gölünü Ali’dedir. Ancak birbirlerini çok sevmelerine rağmen iki gencin kavuşup birlikte mutlu bir yuva kurmaları çok zordur. Ali’nin annesi Hasibe, Zilha’yı gelin olarak almaktansa ölmeyi isteyecek kadar ondan nefret etmektedir. Mahalledeki erkekleri baştan çıkarttığı için Zilli Zarife olarak ün salan bir annenin kızı olarak dünyaya geldiği için Zilha doğuştan şansızdır. Kötü şöhreti yüzünden annesi mahalleden kaçıp gittiği için Zilha, dayısı Çamur İhsan ile birlikte yaşamaktadır. Yeğenin namusunu koruyup ona sahip çıkıyormuş gibi davranan Çamur İhsan’ın tek derdi ise paradır. Zilha’yı en yüksek başlık parası veren ile evlendirmek ister. Üstelik o da Ali’den hiç haz etmemektedir. Hikaye, Ali’nin askerden dönmesi ile başlar. Yeni bir başlangıç yapmak isteyen Ali’nin kafasında tek bir düşünce vardır. O da; çocukluk aşkı Zilha’yı dayısından istemek. Annesi Hasibe ne kadar engel olmaya çalışsa da Ali, Zilha’yı dayısından ister. Fakat Çamur İhsan öyle bir başlık parası ister ki, Ali reddedilmekten bile beter olur. Üstelik Çamur İhsan’ın asıl niyeti Zilha’yı mahallede çevirdiği kirli işlerine ortaklık yapan Sipsi ile evlendirmektir. Dayısının işi yokuşa sürdüğünü anlayan genç kız Ali’ye Sineklidağ’dan kaçmayı teklif eder. Fakat Ali buna razı olmaz, kaçmak yerine her şeyi usulüne göre yapmak ister. Başlık parasını biriktirmek için bir iş bulur ve çalışmaya başlar. Ancak kaderin Ali ile ilgili bambaşka planları vardır. Ali, Zilha ile kuracağı yuva için ter dökerken hiç ummadığı bir anda Zilha’nın dayısını öldürmekle suçlanır ve işlemediği bu suç yüzünden hapishaneye atılır… Ali, Zilha’dan Zilha da Ali’sinden ayrı düşer. Yıllar sonra Ali hapishaneden çıkar ama, ne o artık eski Ali’dir ne de Zilha eski Zilha’dır.
OSman demiş ki;
Züppeerrrr

0   0

Eyüp demiş ki;
Bence çok güzel bir dizi ve çok farklı umarım bu çizgisinde devam edip uzun soluklu bir dizi olur

0   0

lamia demiş ki;
BELCIM BILGINe bayiliyorum.cok guzel ve de cok basarili bi oyuncu.kendisini ilk olarak ASK TESADUFLERI SEVERde izlemistim ve hayran kalmistim.insallah ilerlerde MEHMET GUNSURle de bi projede yeniden yer alar,cunki bir birlerine cok yakisiyorlar.

0   0

Murat demiş ki;
Arkadaşlar ilerki bölümlerin iyi olacağı belli.Bu bir giriş.Hapse girince orda yaşanan olayları anlatmak bile heyecanlı.Kabadayı olacak birde.Bu diziden iş çıkar arkadaş. Ama ezel kadar hiç bir dizi olamaz.

0   0

wiolet demiş ki;
Dizide bir duygu yok konusu iyi olsada oyuncular yapmacık oynamış acele acele. Belki ilerleyen bölümleri farklı olur.

0   0

sam demiş ki;
bu ne dizi yaa keske izlemeseydim

0   0

ertan demiş ki;
yahuu sus, Nejatin yaptigi hersey guzel...daha yeni basladi bekle gor..oynun yazari belli...neydi o kapali carsi dizisi hersey cingene corabi gibi ordan oraya sicriyordu...ben olsam sete bile gitmezdim..kahramani oldur hakkini yeme Sedatim

0   0

naz demiş ki;
guzel bir dizi begendim..:)0

0   0

sedat demiş ki;
bakalım seyredip görecez güzel bi dizi olur da nejat işlere güvenemiyorum.yine sete serhoş gelirse bu seferde:)

0   0

Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Diziye ait başka bölüm bulunamadı.
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler