logo

istanbulun Altınları 1. Bölüm izle

Özet: Reşat Altın (Haluk Bilginer), karısını onbeş yıl önce kaybetmiş, üzerine tek gül koklamamış, biricik kızı da onaylamadığı bir adamla evlenip gidince annesiyle yaşamak zorunda kalmış eski bir İstanbul beyefendisidir. Hayatını eski karısının hayalini, ve eski İstanbulu yaşatmaya adamış Reşat, maddi sıkıntı çeken kızının ve damadının, evine yerleşmesine razı olur. Asi damadından çektiği yetmezmiş gibi, karşı dairesine taşınan Kayserili Ahmet ve Emine de Reşatın dengesini iyice bozar. Ancak asıl büyük sıkıntısı, üst kata taşınan, İtalyada opera okumuş ve yirmibeş sene içinde beş koca eskitmiş soprano İsmet Azmarazlı (Demet Akbağ) olacaktır. Reşat, bundan böyle "modern" damadına karşı "klasik"i, Anadolulu komşularına karşı İstanbulu, ve erkek düşmanı İsmete karşı hemcinslerini, savunmak zorunda kalacaktır.
Tarýk demiş ki;
İlk bölüm itibariyle sadece Demet Akbağın sahnelerinde gülebildim. Onun harici vasat şu an. Ve şu sinir bozucu gülme efekti ancak bu kadar gereksiz olabilirdi. Bence o efekti kullanmalarına hiç gerek yok, güleceğim varsa da onu duyunca geçiyor.

0   0

hanzala demiş ki;
müslüman tek bir ümmettir. bunun türkü kürdü lazı çerkezi olmaz. ya müslümandır yada değildir. yanlışlıkları eleştrirebiliriz fakat asla geneleyemeyiz. aralarında çürük elma var diye bütün bahçeyi kesip atamayız. "ben müslüman değilim" diyene zaten sözümüz yok. istediklerini ayırabilir, istediklerini kesip atabilirler.

0   0

romeo demiş ki;
sayın arkdaşlar haluk bilginerin ortaya koyduğu ırkçı tavırlar dizinin senaristinin ve yönetmenin sorumluluğundadır avrupalılar ve amerika türkiye de dahil ırkçı zihniyetini her ulusa karşı göstermeye devam ediyorlar tutarsızlık odurki ırkçılığa maruz kalmış bir ülke olarak kendi ülkesinde yaşayan alt kesim kültürsüz insanlara bunun aynısını göstermesidir kimse böyle züppe faşist görünümlü kişiliklerden mütevazı olmasını bekleyemez tabi ama o benimsediğimedeniyertin içinde buna yer yoktur bunu bilincede değilse oda cahildir nazarımda haluk bilginerin oyunculuğuna diyecek söz yok zaten ayrıca dizi dar ve basit mekanlarda sınırlanmasına rağmen güzel izlenilecek bir dizi

0   0

fatih demiş ki;
ayrımcılığın batıda eskiden olmasının, şimdi az olmasının tek bir sebebi var o da ayrım yaptıkları insanları ya tamamiyle yok ettiler, yada asimile ettiler... bizde birkaç ayrımcılık yapan geri kafalı da batıdan almıştır bu kültürü... atalarımız 400-500 yıl yönettikleri ülkeleri terketmek zorunda kaldığı zaman orada kalan yerliler hala kendi dilini, dinini yaşayıp kültürlerini sürdürebiliyorlardı, neden peki? asimile yada soykırım yapmadığımız için... 4-5 asır yunanistanda hüküm sürdükten sonra çıktığımızda kiliselerine kadar kültürleri yerindeydi, ama biz çıkar çıkmaz tüm camileri yok ettiler... ingilizler hindistana gitti direk katliam ve dil baskısı ile asimile etmeye çalıştı hala ingilizce belasıyla uğraşıyor hintliler, halbuki ingilizlerden önce orda Osmanlı hakimiyeti vardı ve insanlar özgür yaşıyorlardı... (not: hindistanda Osmanlı hakimiyeti vardı kitaplardan araştırabilirsiniz, sınırlarımız içinde olmasada oradaki yöneticilere kadar askeri yapısına kadar herşeyi Osmanlıya bağlıydı... bu bağ zorbalık bağı değildi...)

0   0

neva demiş ki;
mrb dizi yorumu yerıne acık oturum yapmış arkadaslar,ısteyen ıstedıgı yerde yasar,ben moskovada yasıyorum ve lenıngrad dogumluyum babam türk dogal olarak bende,herkes savastı ama türk kadını gibi hiç bir milletin kadını savasmadı,avrupada olmak yada yasamak,kendı paranızla ıkıncı sınıf vatandassıznız,TÜRKİYE dogusuyla batısıyla ve her kesım ınsanıyla gurur duyulacak bir ülke,yazık bı kac yorumcu ark üzüldüm çok cahillermiş,ögrenmeden.ögretmeye kalkısmayın arkadaslar.Herkese iyi seyirler,siteyede emeklerınden ötürü tesekkur ederim.

0   0

nec demiş ki;
Tevfik demiş ki; Istanbul da olan dogudan ve araplardan gelen cehalet ve pisligi ayni zamanda batinin Istanbul da yasayan kulturunu anlatan guzel bir dizi... Dogudaki insanlar doguda batidaki insanlar batida olmali... Dis fircasinin ustunde kiyma olmaz lahmacunun ustundede dis macunu olmaz yazismalarin sebebi bu yazi, dizi degil...

0   0

nec demiş ki;
basima gelen bir olay; manavdayim yasli bir kadin yavasca geldi gulumseyerek, bozuk Turkcesiyle, Turkmusun dedi? oglumla konusmalarimdan cikarmis heralde. Yemin ederim ellerime sarildi cok kisa, tabi yasliklik, siz siz olmasaydiniz biz acimizdan olurduk ama kadinin hem gozleri dolu hemde sanki cok eski bi dostunu gormus gibi gulumsuyo anlatamam o halini hic gozumden gitmiyo... makedonum ben dedi biz kucukkken actik diyo bunlar cocukmus koydelermis, Turk aile her gun hic ihmal etmeden bunlara sut gotururmus, karnimizi onlar doyururdu dedi ama hergun ya kadin ama ellerimi valla biraksam opecek anlatirken beni kucakladi ben bayanim bu arada, neler anlatti kadincagiz keske bi kamera olsaydi, ama ben dondum boyle bakiyorum,o ani anlatamiyorum, tabi anlatilamaz zaten, kadin sarildi bana tesekkur ede ede, birbirlerinin dini bayramlarinina nasil saygi duyduklarini herseyi saygiyla yasadiklarini, neler analtti, ama ilk once kamera sakasi gibi geldi, sonra hem gurur duydum hem cok uzuldum ya simdi olsa kadinin adresini alir ziyaret ederdim, sanki oyle istegi vardi, nerde oturuyosun vs. soruyo, sanki gecmisten dost bulmus gibi,gurbette daha duygusal oluyoruz da,Makedonlarla Turkler daha yakin, komsumda makedon kadin bize cok sicak, devamli soyluyorlar Turkler soyleydi boyleydi, onlarin zamaninda bizler dostluk icinde yasadik, yardimseverler vs. bu olay hala aklima gelir duygulanirim yemin ederim yani bunlari yapan bizim cahil, koylu, pi Arap kulturu dedigi Musluman Turklerimiz ya nasil kucumsenir, eller hayran,icimizden hakaret edyolar, ettirmem, laf soyletmem.

0   0

selda demiş ki;
USAda yasayan ve Avustralyada yasayan arkadaslar.Yasadiginiz Ülkenin tarihini ve durumunu bilmeden ahkam kesmeyin USA ayirimcilik konusunda Dünya $ampiyonlarindandir AVUSTRALYAnin sahibi ise: Arkadasin yazdigi gibi Tschungelde yasayan Yerlilerdir:)))Herneyse AVRUPA YAKASI kadar komik bir DIZI olacaga benziyor. Tiyatro kökenli cogunlukta olduklarindan tadi cok baska:)) Tabii en basta Haluk Bilginer ve Demet Akbag tek kelimeyle harika Anne ne kadar kilo almis daha yeni IZMIR CETESINde oynamisti öyle degildi.Salih Kalyon, Nam-i diger DÖNDÜ ,ev sahibi rolündeki Karakter veeee Gürgen hepsi cok iyiler.Basarilar diliyorum :))

0   0

nec demiş ki;
annem sehirli, babam koylu, ben sehirde buyudum, ic Anadoludanim, universite okudum, koye gidiyorum, sehire gidiyorum, canim Istanbula gidiyorum yine ayni, kimsenin mali degil Istanbul, koylu, cahil,okumus, halk savasti bu vatanin her karesi icin ben ATAlarimin kaniyla suladigi her yerde gururla yasarim, din, sinif, egitim ayirt etmeden, cuzdani kabarikmi bakmadan her yurttasima ayni muameleyi yaparim, kimsenin haddi de degil karismak, kucumsemek, isteyen istedigi yerde yasar. bgc 187 arkadasim dizi bu intibayi olusturmadi, dizide takinti olarak vermis zaten butun istanbul beyefendisi boyle diye degil, tevfik bey hakaret edince Dogulu vatandaslarimiza;(dogudan ve Araplardan gelen cehalet ve pislik, diye ntelendirmis)ki hakki yok haliyle bizde rahatsiz olduk. Islam inanci olmasi gerekmez, insanlara saygisi yok belli ki. bende hristiyan degilim ama saygi duyyorum onlarin bayraminda seker toplayan cocuklara seker dagitiyorum vs. ogretmenler okulda yemek toplantilarina helal yiyeckler getiriyor, okulda namaz kilinmasina musaade ediyorlar vs. bu karsilikli saygidir. tevfik bey batinin kulturu demisya ne biliyo acaba ozenti asil onlarin gecmisleri pislik, amerika ortada, ingiltere somurgeci bu yuzyilda insanlari kole etmis, almanlar belli naziler daha neler neler, bizim gecmisimiz de kulturumuzde tertemiz

0   0

nec demiş ki;
tarihte olmus olabilir ama su ani yasiyorum ben ayrimcilik ve sinif farki yok 12 senedir yasiyorum, genel mudur de, fabrika isciside ayni sinif ayni yasam standardi... (aborjinlere yapmislar geldigimde kinadim, TURKE soykirim yapti diyenlere yapmak lazim bu tarz ki anlasinlar Turkun kiymetini) ama konu o degil, bu tevfik beyin hakaretine bir ornekti, tartisma nedeni de bu degil. benim ulkem gibi cennet te olamaz zaten... siz kacirmissiniz ama konu koylunun, cahilin Istanbula gelmeye hakki yokmus, diger yazilanlari okumamissiniz heralde Berran hanim

0   0

Daha Fazla Yorum
Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Diziye ait başka bölüm bulunamadı.
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler